Якщо потрібно змінити домен

14.06.2011

esli-nado-smenit-domen Іноді виникає нагальна необхідність змінити домен сайту . Причин може бути багато: від зміни географії діяльності компанії до придбання повноцінного домену .UA , якщо компанія змогла зареєструвати свою торгову марку. Але що робити, якщо старий домен був широко оптимізований, мав пошуковий трафік і навіть деякі показники у вигляді ТИЦ і PR? Вихід тільки один – налаштовувати 301 редирект зі старого домену на новий, і як це правильно зробити, ми поговоримо в цій статті.

Насамперед, ми маємо підготувати вже існуючий сайт до переїзду на нове місце проживання. Для цього потрібно створити найсвіжішу карту сайту, 404 сторінку з інформацією та посиланням на новий домен.

Паралельно ми повинні запустити сайт на новому домені, створити облікові записи в Яндекс.Вебмайстер і Google Webmaster , перенести контент зі старого домену на новий. Важливо, щоб усі дії над старою та новою версією сайту не були сильно рознесені за часом. Дуже бажано зробити всі роботи протягом дня.

Отже, тільки тепер можна включати 301 редирект всіх сторінок сайту на новий домен і відразу після цього зробити деякі маніпуляції. Слід додати стару карту сайту у форматі . Відповідно, треба завантажити в нові облікові записи на Яндекс і Google карту сайту розташованого на новому домені.

На цьому переїзд може бути закінчений і залишається тільки чекати, коли новий домен увійде в індекс пошукових систем, займе відповідні позиції, PR і ТІЦ перетікають зі старого домену. На жаль, цей процес може бути розтягнутий за часом і доведеться змиритися з певними втратами у пошуковому трафіку. Однак якщо ви вирішили переїхати на новий домен , то причини цього напевно переважують всі тимчасові труднощі.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019