Збільшення пошукового трафіку

01.05.2011

uvelichenie-poiskovogo-trafika Пошукова оптимізація головним чином спрямована на залучення відвідувачів на сайт із пошукових систем. Просування сайту якраз і починається з визначення семантичного ядра сайту, вибору ключових запитів та створення сторінок на сайті, оптимізованих під ці ключові запити. Наступний крок – це саме собою просування, метою якого є входження відповідної сторінки сайту в ТОП-10 видачі пошукових систем по кожному з вибраних ключових слів.

Припустимо, оптимізатор успішно виконав поставлені перед ним завдання та ресурс зайняв належне місце у першій десятці. Що робити далі? Як збільшити пошуковий трафік без великих бюджетів? Давайте розглянемо найпростіший спосіб збільшення відвідуваності сайту за рахунок пошукових систем.

Насамперед, треба розуміти, що переходи з пошукових систем генеруються не лише тими ключовими запитами, під які просувався сайт. Обов'язково буде досить довгий хвіст запитів, на які ресурс відповідає і ранжується за ними в пошукових системах. Отже, варто проаналізувати та зібрати ці запити та приділити їх оптимізації небагато часу та коштів.

Де зібрати такі дані? Насамперед, треба обов'язково пам'ятати про необхідність впровадження в код сайту операторів Google Analytics , Яндекс.Вебмайстер та Яндекс.Метрики сайту. Крім того, дуже корисним інструментом для аналізу додаткових пошукових фраз та джерел переходів може стати лічильник від LiveInternet . Звичайно, на кожному з цих сервісів у нас повинен бути обліковий запис і інтегрувати сайт в ці системи необхідно буквально з перших кроків створення та розвитку сайту .

Саме тепер можна провести детальний аналіз сайту, виявити цікаві пошукові запити, за якими сайт вже досяг деяких успіхів і за мінімальних зусиль закріпити становище, тим самим підвищивши відвідуваність ресурсу. Не бійтеся і не лінуйтеся аналізувати всі дані, які можна зібрати за допомогою сторонніх сервісів. Власне, робота оптимізатора якраз і полягає в аналізі інформації та застосуванні отриманих відомостей для досягнення максимального SEO -ефекту.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019